0010.jpg

У п’ятницю, 15 вересня, у міській галереї в урочистій обстановці сумчани вітали педагогів і учнів дитячої художної школи ім. М. Г. Лисенка з 40-річчям закладу.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО, вітаючи колектив художньої школи з ювілеєм, подякував учням і викладачам за яскраву творчість, побажав розвитку, здійснення життєвих планів, нових цікавих ідей та професійних успіхів.

Потому посадовець вручив директору школи Олексію КУЗЬМЕНКУ Почесну відзнаку Сумської міської ради «За майстерність», якої той удостоєний за багаторічну плідну працю, високий професіоналізм, значний особистий внесок у справу естетичного виховання підростаючого покоління, розвиток національних художніх традицій та з нагоди 40-річчя школи, а педагогам – Любові ЯРЦОВІЙ, Ользі ПЕРЕЯСЛОВІЙ, Любові БЕЛІНСЬКІЙ – грамоти міського голови.

Прозвучали теплі привітання й побажання гарного настрою, яскравих життєвих моментів, творчих успіхів і від начальника відділу культури та туризму Наталії ЦИБУЛЬСЬКОЇ. За сумлінну працю, високий професіоналізм, значний особистий внесок у розвиток культури і духовності суспільства, справу естетичного виховання підростаючого покоління та з нагоди 40-річчя школи грамоти відділу отримали Любов ЯРОВА, Володимир ПОЙДА, Тетяна МЕЛЬНИК, Сергій ЛЕБЕДЕНКО, Наталія РЕДЬКІНА, Віра БОРИКА, Аліна СВИРИД, Наталія ПОЛЯКОВА, Лариса АПОЛЛОНОВА, Тетяна АНТОШКІНА, Катерина БОРИКА.

Чудові музичні вітання всім присутнім подарували викладачі та вихованці дитячої музичної школи.

До ювілею дитячої художньої школи ім. М. Г. Лисенка у міській галереї було організовано ретроспективну виставку творчих робіт викладачів та учнів під назвою «Мрії збуваються». Глядацькій аудиторії були представлені роботи в різних жанрах: живопис, графіка, скульптура. Присутні переглянули представлені роботи, пригадали знакові події художньої школи за 40 років її діяльності, за які заклад відкрив дорогу у світ мистецтва і краси сотням вихованців.

Нагадаємо, Сумська дитяча художня школа заснована рішенням виконавчого комітету міської ради від 18 серпня 1977 року. У її витоків стояли художники Володимир Смірнов, Віктор Капустін, Аркадій Пушкарь, а першим директором був Володимир Сошенко.
З 2006 року школа носить ім’я видатного українського скульптора, народного художника України, академіка, професора, уродженця с. Шпилівка Михайла Лисенка.

Школа є одним із найдавніших мистецьких навчальних закладів естетичного виховання дітей у регіоні, є базовою в області, а за контингентом та якісними показниками належить до кращих художніх шкіл України. За час свого існування вона дала путівку в мистецьке життя близько 1500 випускникам, котрі в майбутньому стали живописцями, графіками, скульпторами, архітекторами.