001.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО взяв участь в урочистостях з нагоди головного національного свята – Дня Незалежності України.

Керівники міста та області, представники громадських організацій, духовенство, небайдужі сумчани та гості міста зібралися в обласному академічному театрі ім. Щепкіна разом, аби відзначити свято усвідомлення самостійності та свободи.

Від імені міської влади, депутатського корпусу та всієї сумської громади з привітаннями до присутніх звернувся Сумський міський голова Олександр Лисенко. Він нагадав, що в цьому році країна відзначає ще й 100-річчя початку Української революції 1917-1921 років. І сьогодні, як і тоді, Україна виборює своє національне право на державність, борючись з російською агресією, яка сотні років тримала українців подалі від європейської родини.

«Зараз, як ніколи, наш народ, спираючись на багаторічний досвід героїчної боротьби наших предків, гуртується навколо української ідеї за своє світле незалежне майбутнє. Всі ми, віддано працюючи на місцях, боремося за своє майбутнє, зміцнюючи державність. Чимало вже було зроблено, чимало ще потрібно зробити, щоб наша сумська громада бачила реальні справи, щоб кожен відчув на собі позитивні зміни. Сьогодні беручи урок з історії, нам вкрай потрібно об’єднатися для побудови нової, сильної і незалежної європейської держави, та подарувати велике майбутнє нашим дітям», – наголосив міський голова до всіх присутніх.

Він побажав усім сумчанам миру та злагоди, віри в майбутнє, надалі втілювати у життя найкращі національні ідеї, бути патріотично-свідомими та щасливими громадянами у вільній, незалежній державі.

За високий професіоналізм, вагомі трудові здобутки, значний особистий внесок у соціально-економічний, культурно-освітній розвиток міста Суми та з нагоди Дня Незалежності України Олександр Лисенко відзначив грамотами міського голови помічника судді Ковпаківського районного суду м. Суми Світлану ВАВІЛІНУ, провідного спеціаліста відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Альону ШАПОШНИК, вчителя історії та правознавства гімназія № 1 Ганну НАГОРНУ, а також нагородив подякою міського голови з врученням нагрудного знаку помічника режисера обласного театру для дітей та юнацтва Любов ГОЛУБЦОВУ.

Святкове дійство продовжилися концертною програмою «В моїм серці Україна» за участі найкращих творчих колективів.

Також усі гості заходу мали змогу переглянути виставку-презентацію робіт народних майстрів «Барви Сумщини».