005.jpg

Фахівці Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у м. Сумах з початку року надали 27115 адміністративних послуг.

 

Традиційно лідером є послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків (ідентифікаційний код). Зазначену послугу отримали 10405 сумчан.

Друге та третє місце за популярністю посідають послуги з надання витягу з реєстру платників єдиного податку та реєстрації книг обліку розрахункових операцій. Їх станом на 1 липня надано 4061 та 2867 відповідно.

У ДПІ у м. Сумах інформують, що для зручності платників кожна послуга має інформаційну картку, в якій зазначено дані про суб’єкта, який надає адміністративну послугу; нормативно-правові акти, які регламентують її надання та умови її отримання.

З інформаційної картки платники можуть дізнатися про перелік документів, необхідних для отримання довідки, порядок та спосіб їх подання, термін її видачі та варіанти отримання результату (електронною поштою або в паперовому вигляді) тощо.