004.jpg

Сумська делегація побувала на святкуванні 700-річчя Любліна.

15 серпня Люблін (Республіка Польща) відзначав 700-ті роковини від того дня, коли отримав Магдебурзьке право. Жителі називають це символічним «новим заснуванням» міста, яке поєднало століття розвитку Любліна у багатовікову спадщину.

До відзначення вагомої для польського міста дати долучились Сумський міський голова Олександр ЛИСЕНКО та секретар міської ради Андрій БАРАНОВ.

Урочистості розпочались літургією в Любінській Катедрі, після чого відбулось засідання міської ради Любліна, під час якого Суми та ще тридцять одне місто-партнер Любліна отримали за дружбу між народами та плідну співпрацю медалі 700-річчя.

Президент м. Люблін Криштофор ЖУК подякував всім 32-ом містам-партнерам за співробітництво, яке має важливе значення для розвитку міжнародних відносин обох країн. Він зауважив, що кожне з міст-побратимів відіграє важливу роль у становленні Любліна, і висловив переконання, що партнерство та дружні зв’язки і надалі зміцнюватимуться на благо народів.

У свою чергу сумські посадовці висловили подяку за теплу гостинність, тісну співпрацю і постійний обмін досвідом між представниками місцевого самоврядування та побажали дружній люблінській громаді добробуту, благополуччя, шанувати традиції, відчувати гордість за своє місто та успішно розвивати його вже для майбутніх поколінь.