001.jpg

Минулого тижня комунальне підприємство «Електроавтотранс» провело конкурс професійної майстерності водіїв тролейбусів.

Тривав конкурс з 26 по 28 липня. Взяти участь виявили бажання 12 водіїв.

Метою конкурсу було підвищення водіїв у класності, поліпшення якості транспортного обслуговування пасажирів, поглиблення досвіду, зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод.

Ініціаторами та організаторами заходу виступили голова профспілки Раїса ВАЩЕНКО та інженер з безпеки руху Тетяна НАКОНЕЧНА.

Критерієм допуску до змагань була здача правил дорожнього руху.

Конкурс складався із шести етапів: знання правил дорожнього руху, знання обладнання рухомого складу, приймання тролейбуса, конкурс із заміни вугільних ставок, культура обслуговування (куди входить знання рідного міста, популяризація професії) та вміння керування тролейбусом.

Загалом всі учасники справилися з поставленими завданнями.

Нагородження переможців, визначеними конкурсною комісією, відбулося в урочистій обстановці. Ті водії, які за результатами комісії показали відмінні знання та практичні навички, зайняли в загальному заліку I, II, III місця. Кожен із них підвищив клас, отримав грамоту та грошову винагороду у розмірі 300 грн., 400 грн., 500 грн. відповідно до зайнятого місця. Ті, учасники які зайняли на кожному із етапів I, II, III місце, отримали грамоти.

Крім того, переможцям було підвищено класність вже з 1 серпня поточного року, що в свою чергу збільшує розміри заробітної плати: за перший клас зараховується 25% доплата до заробітної плати, за другий клас – 10%.