002.jpg

В останню неділю серпня за підтримки міської влади та особисто очільника обласного центру Олександра ЛИСЕНКА в Сумах вже вдруге відбудеться масштабний біговий захід «Суми Нова пошта напівмарафон».

Про організацію цього спортивного заходу, який спонукає сумчан та гостей міста до активного способу життя, під час брифінгу 1 серпня розповіли міський голова Олександр Лисенко, секретар міської ради Андрій БАРАНОВ, голова оргкомітету Максим КРИВЕНКО та члени організаційного комітету Дмитро ГЕРАЩЕНКО і Максим ВРАДІЙ.

Очільник обласного центру зазначив, що міська влада завжди сприяла розвитку спорту у Сумах і буде робити це надалі.

«Подібні ж заходи лише сприяють тому, аби фізична культура наших городян була на високому рівні. Корисні такі проекти і тим, що завдяки їм наше місто відвідують гості з інших міст країни і з-за її меж. Тому для нас це можливість показати, що Суми розвиваються, розширюють свій потенціал», - сказав Олександр Лисенко.

Міський голова та секретар міської ради Андрій Баранов закликали всіх сумчан долучитися до цього масштабного дійства та пробігти напівмарафон. Принагідно Андрій Баранов підкреслив, що вже другий рік поспіль міська влада активно співпрацює з «Новою поштою» та підтримує біговий рух в Україні. Перший напівмарафон «Нова пошта» у Сумах відбувся минулоріч. Тоді участь у спортивному заході взяли понад 700 осіб, близько половини з яких приїхали з інших міст. Підтримати бігунів на центральну площу міста прийшли понад 2000 уболівальників.

Про всі деталі цьогорічного спортивного заходу розповіли організатори напівмарафону.

Так, голова оргкомітету Максим Кривенко наголосив, що участь у заході зможуть взяти як дорослі, так і діти. Для дорослих передбачені забіги на 3 км, 10 км та головна дисципліна на 21,0975 км, для діток – на 300 м (віком до 10 років) та 1 км (діти віком до 14 років).

Траса напівмарафону пролягатиме через основні визначні місця Сум: вул. Г. Кондратьєва, вул. Харківську, вул. Леваневського, вул. Троїцьку, вул. Шевченка, вул. Соборну. Остаточний маршрут наразі уточнюється, але вже відомо, що стартуватимуть учасники з майдану Незалежності.

Усього сумський напівмарафон зможе прийняти близько тисячі учасників.

На напівмарафоні організатори передбачили індивідуальні умови та призи для пенсіонерів, учасників АТО і людей із особливими потребами.

Напівмарафон у Сумах є першим етапом організованої системи напівмарафонів, які також пройдуть у Полтаві, Чернігові, Черкасах.

Приєднатися до популяризації міста та пропагувати здоровий спосіб життя, отримати багато яскравих емоцій зможе кожен охочий.

Для цього лише необхідно 27 серпня прийти на майдан Незалежності та о 9:00 стартувати разом із іншими учасниками.

Зареєструватися та більш детально ознайомитися з умовами заходу можна на сайті www.newrun.com.ua.