006.jpg

У четвер, 27 липня, у Сумах відбувся «круглий стіл» на тему «Протидія торгівлі людьми. Про це варто знати!», учасники якого зосередили увагу на проблемі запобігання торгівлі людьми.

Присутніх проінформовали про Порядок встановлення статусу особи, постраждалої від торгівлі людьми, виплати одноразової матеріальної допомоги особам, отримання послуг від громадських організацій.

Також відбувся перегляд тематичних відеоматеріалів і слайдів з відповідної тематики, в тому числі: «Шляхи потрапляння до тенет торгівлі людьми», «Сучасне рабство – як не потрапити у пастку», «Ситуація з торгівлі людьми в Україні: причини, сучасний стан», ознайомлення з інформаційними матеріалами Міжнародної організації з міграції та розповсюджено друковану продукцію про безпечну міграцію та протидію торгівлі людьми.

У заході, що проходив у Центральній міській бібліотеці ім. Т .Г. Шевченка взяли участь представники департаменту соціального захисту населення, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, обласної організації Ліги соціальних працівників Сумщини, відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми та управління національної поліції.

Тим, хто постраждав від торгівлі людьми за кордоном або в межах України, нагадують, що у таких випадках слід звертатися до:

  •  національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 0-800-505-501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів в Україні), 527 (безкоштовно з мобільних телефонів в Україні), пн-пт з 10:00 до 21:00, сб з 10:00 до 18:00;
  • департаменту соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації за адресою: м. Суми, пров. 9 Травня, 2, тел. 60-02-0, для встановлення статусу особи, постраждалої від торгівлі людьми;
  • департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради за адресою: м. Суми, вул. Харківська, 35, тел. 60-46-04, для отримання державної матеріальної допомоги.