005.jpg

У Сумах відкрився новий завод із виробництва упаковки для дитячого харчування ТОВ «Гуалапак Україна».

На новому підприємстві буде створено близько 300 нових робочих місць. Станом на 1 липня 2017 року загальна чисельність працюючих складала 205 осіб.

«Я хотів би подякувати інвесторам, ініціаторам і виконавцям цієї важливої справи – будівництва виробництва в Україні. Сумська міська рада вчинила правильно, коли ухвалила рішення про виділення цієї земельної ділянки. Потому були прийняті рішення про виділення 23 га під Інструальний парк і 8 га для інвестпроектів. Ми сьогодні готові розвивати наше місто і ми це робимо. І дякуємо тим, хто реальними справами допомагають нам у цьому», - зазначив під час церемонії відкриття нового виробництва міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Посадовець вручив почесні відзнаки Сумської міської ради «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня генеральному директору GualaPack Group Мікеле ГУАЛА (за зміцнення економічного та промислового потенціалу м. Суми та Сумської області, допомогу в соціально-економічному розвитку України в цілому та з нагоди відкриття нового заводу з виробництва упаковки для дитячого харчування) та першому заступнику голови правління АТ «Технологія» Олександру ЧУБАРЕНКУ (за сумлінну працю, високий професіоналізм, зразкове виконання службових обов’язків, значний особистий внесок у зміцнення економічного і промислового потенціалу м. Суми та Сумської області та з нагоди відкриття нового заводу з виробництва упаковки для дитячого харчування).

Також очільник міста доручив Мекелеві Гуала передати його батькові – голові групи компаній GualaPack Group Робертові ГУАЛА – Почесну відзнаку Сумської міської ради «За заслуги перед містом» І ступеня, якою його нагороджено рішенням депутатів від 14 червня. Він перший з іноземців удостоєний такої нагороди.

Нагадаємо, компанія «ГУАЛА ПАК» заснована 6 лютого 2014 року італійською компанією GUALA PACK S.p.A. та спільним українсько-польським підприємством АТ «ТЕХНОЛОГІЯ». ТОВ «ГУАЛАПАК УКРАЇНА» є частиною групи компаній GualaPackGroup, котра налічує 12 заводів по всьому світу, які спеціалізуються на виготовленні упаковки для дитячого харчування, фармацевтичної, косметичної, харчової промисловості, обладнання для пакування дитячого харчування та пакувальних матеріалів.

У жовтні 2016 року Радою директорів підприємства прийнято рішення про будівництво нового підприємства загальною площею 13,7 тис. м2 квадратних метрів. У будівництво нового підприємства та придбання обладнання інвестовано понад 16,8 млн євро приватних інвестицій.