006.jpg

У четвер, 6 липня, під час підсумкового засідання журі конкурсу на визначення кращої ідеї пам’ятника Героям Майдану було вирішено продовжити його ще на місяць.

Загалом на конкурс надійшло три роботи, ще одна була поза конкурсом. Автори презентували свої проекти громадськості, серед якої були архітектори, скульптори та пересічні городяни.

Кожен із присутніх мав можливість поставити запитання авторам та висловити свою думку щодо подальшого розроблення концепції пам’ятника. Після того як жваве обговорення кожного із представлених проектів завершилося, міський голова Олександр ЛИСЕНКО виголосив пропозицію журі, головою якого він є, подовжити конкурс іще на місяць.

«Такої думки ми дійшли з огляду на те, що по кожній із робіт у журі багато пропозицій. Тому, аби всі вони були враховані і проекти були доопрацьовані, ми вирішили продовжити конкурс ще на місяць. За цей час подані роботи будуть удосконалені, а всі охочі, хто не встигли подати свої проекти, зможуть це зробити», – сказав Олександр Лисенко.

Окрім того, за його словами, управління архітектури та містобудування має провести мінімум два засідання робочої групи, аби були враховані всі пропозиції, озвучені під час сьогоднішнього засідання.