003.jpg

У зв’язку із проведенням у місті Днів сталої енергії сумські бібліотеки підготували ряд цікавих та пізнавальних заходів для своїх відвідувачів.

Так, центральна бібліотека ім. Т. Шевченка для користувачів бібліотеки оформила перегляд літератури «Збереження ресурсів- вимога часу», де представлені інформаційні матеріали присвячені питанням управління багатоквартирними будинками та створення ОСББ, впровадженню енергоефективних заходів в житлових будинках, будівлях навчальних та лікарняних закладів міста, популяризації ідей сталого розвитку, енергоощадливості та збереження клімату. Тут також надаються консультації з економії енергоресурсів у побуті, розповідають про переваги та недоліки енергозберігаючих та світлодіодних ламп.

У бібліотеці-філії №3 ім. О. Столбіна проведено цикл заходів по енергозбереженню. Серед них: інформаційна година, перегляд відеопрезентації «Добре світло», конкурс дитячих малюнків та плакатів «Ми - за збереження електроенергії!». Дітям та дорослим нагадали про те, що енергоощадливість – це шлях до збереження природи.

Бібліотека-філія №17 провела годину спілкування «Енергозбереження - твоє безпечне майбутнє». З розповіді бібліотекаря старшокласники дізналися про енергоефективність, скорочення споживання та використання альтернативної енергії, познайомились з викладкою матеріалів «Енергозбереження - крок до майбутнього», брали активну участь у тестуванні «Як я бережу енергію» та отримали заохочувальні призи.

Бібліотекарі бібліотеки-філії №18 ознайомили дітей з видами альтернативної енергії: енергії сонця та вітру, розповіли про використання її в будівлях, організували Інтернет- подорож «Чиста енергія -чисте життя», провели хвилинку корисних порад, щодо використання енергії в побуті. Діти відповіли на питання вікторини «Зелена хвиля».

У бібліотеці філії № 9 відбулася зустріч членів читацького клубу «Душі криниця». Бібліотекар філії підготовила книжкову виставку «Наш дім. Енергозбереження. У економного господаря...» та провела годину цікавої інформації «Зелена школа енергоощадливості». Присутній на зустрічі депутат міської ради, директор фірми «Енергостандарт» Дмитро НАТАЛУХА розповів слухачам, що таке енергоаудит, як визначити, де втрачається енергія в приміщенні, спільно виробили поради як зберегти енергію в побуті та запровадили акцію в бібліотеці з енергозбереження "Вмій заощаджувати".

Бібліотекарі філії №8 для пришкільного табору школи №15 провели інтерактивну гру «Я за збереження енергії», підготували тематичну виставку «Енергія вітру». Учасники заходу отримали інформаційні буклети підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». Діти продемонстрували бачення того, як заощаджувати енергію та робити довкілля чистим.