006.jpg

Виконуючий обов’язки заступника міського голови, керуючого справами виконавчого комітету Степан ПАК і депутат міської ради Василь ГОНЧАРОВ на початку червня відвідали місто-побратим Врацу, де взяли участь у святкуванні Дня міста та 141-ої річниці подвигу національного болгарського героя Христо Ботева.

 

Святкові заходи розпочались 1 червня з урочистої сесії общини Враци, де було відзначено Почесних громадян міста та надано слово для привітання представникам усіх офіційних делегацій.

«Хочу подякувати вам за можливість бути тут у важливі для кожного болгарина дні і за можливість виступити перед такою високоповажною аудиторією. Прийміть в моїй особі щирі привітання від усієї сумської громади і запевнення в нашій глибокій повазі до врачан і всього народу Болгарії», – зазначив на початку свого виступу Степан Пак.

Посадовець пригадав найважливіші віхи побудови дружніх відносин і співробітництва між Сумами і Врацею, яким уже понад піввіку і які, попри зміну політичних реалій в обох державах, не були втрачені, а навпаки міцнішали.

«Сумчани завжди пам'ятали, що мають в особі Враци і її жителів надійного друга, і партнера. Ваше місто – одне з тих, яке сумчани назвуть без зволікання, якщо запитати їх про те, з якими містами за межами України Суми підтримують добросусідські відносини. – сказав гість. – За роки нашої співпраці неодноразово відбувалися обміни делегаціями з метою вивчення різних питань управлінської діяльності, розвитку комунального господарства міста, роботи транспорту, питань освіти, охорони здоров'я, спорту, туризму, роботи промислових підприємств. Ваші творчі колективи завжди були і є бажаними гостями на наших святах, а наші артисти з радістю відгукувались і відгукуються на запрошення вашого боку розділити з жителями Враци миті ваших свят».

Окрім представників Сум участь у святкових заходах представники міст Бор (Сербія), Вільнев-ле-Руа (Франція), округу Долж (Румунія) та Почесний Консул Болгарії в Республіці Конго.

2 червня тисячі жителів Враци та гості міста здійснили паломництво на гору Окольчиця де відбувся молебень за Болгарську Республіку та загальнонаціональна шана.

Також представники офіційної делегацій Сум відвідали у Враці два дитячі будинки сімейного типу.