006.jpg

14 оркестрів підтвердили свою готовність взяти участь у XVI Всеукраїнському фестивалі духової музики «Сурми України».

Традиційно фестиваль відбудеться в Сумах 27 та 28 червня/

За словами заступника начальника відділу культури та туризму Людмили ПЄХОВОЇ, вже отримано підтвердження про участь від оркестрів Державної спеціальної служби транспорту з Чернігова та Новомосковська, Заслуженого академічного оркестру пісні і танцю ЗСУ України з Києва, оркестру Центру військово-музичного мистецтва ВМС ЗС України з Одеси, Народного духового оркестру «Роксолани» Кременчуцького педагогічного училища, оркестру Харківського авіаційного університету, камерного оркестру Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова з Києва.

Дебютуватимуть цьогоріч у Сумах два колективи зі столиці: оркестр Центру музичного мистецтва Управління забезпечення оперативно-рятувальної служби цивільного захисту населення Державної служби України з надзвичайних ситуацій та зведений військовий оркестр Військового Інституту телекомунікацій та інформатизації Державного Університету телекомунікацій та Київського військового ліцею ім І. Богуна.

Зважаючи на наполегливе прохання Харківської дитячої музичної школи № 2, організатори дозволили брати участь оркестру вихованців цього закладу. Це буде єдиний дитячий колектив на фестивалі.

Від господарів традиційно гратимуть оркестри Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського, Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І. Г. Харитоненка, 27-ї Сумської реактивної артилерійської бригади, клубу первинної профспілкової організації АТ «Сумський завод «Насосенергомаш».