007.jpg

Спеціальна комісія, створена за ініціативи депутатів міської ради (фракції «Об’єднання Самопоміч») та профільної постійної депутатської комісії продовжує з’ясовувати, чи вимагали у переселенки з Луганщини у міській клінічній лікарні № 5 гроші на операцію.

За словами депутата міської ради Дениса БУТЕНКА, до нього надійшла інформація про те, що у міській клінічній лікарні № 5 нібито не проводять операцію жінці, яка прибула до Сум із Луганської області, допоки вона не сплатить необхідну суму коштів. Після втручання депутата питання було вирішено. Про цю ситуацію Денис Бутенко поінформував 19 квітня на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, науки, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту, заступником голови якої він є. Для вивчення ситуації було створено комісію з розгляду надання медичної допомоги жінці у складі заступника головного лікаря з медичної частини міського клінічного пологового будинку Пресвятої Діви Марії, головної медичної сестри міської клінічної лікарні № 1 та депутата міської ради. Окрім цього, від адміністрації лікарні зажадали у термін до 3 травня надати всю інформацію по даному випадку. Але у визначений термін вона надана не була.

Під час першого візиту до медзакладу члени комісії поспілкувались із колективом лікарні. Зустріч із головним лікарем не відбулась через його відпустку.

На черговому виїзному засіданні зранку 30 травня, були присутні заступник міського голови Степан ПАК, в. о. начальника відділу охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО та керівник закладу Володимир ПЕТРЕНКО.

Медики вкотре наголосили, що пацієнтка отримала адекватне лікування. Грошей на операцію з неї не вимагали, попросили лишень придбати необхідні для проведення операції речі. Коли з’ясувалось, що жінка належить до внутрішнього переміщених осіб, її забезпечили всім необхідним коштом лікарні. Затримку у наданні необхідної інформації по даному випадку пояснили тим, що не були вчасно повідомлені про це.

Члени комісії повідомили, що порушень у процедурі лікування пацієнтки виявлено не було, а от чи мали місце вимагання коштів та відмова у проведені операції, з’ясують після особистої зустрічі з жінкою.

Степан Пак, звертаючись до медиків і керівництва лікарні, підкреслив, що треба бути не лише професіоналами, а й людьми, і в кожному окремому випадку враховувати в тому числі й життєву ситуацію пацієнтів.

Депутати міської ради Денис Бутенко та Олександр Зименко наголосили на тому, що подібні випадки в жодному разі не повинні повторюватись. Також на переконання обранців адміністрація лікувальних закладів має більш дієво співпрацювати з депутатським корпусом задля вирішення наявних у галузі загалом та в окремих медичних закладах проблем. За словами депутатів, у даному випадку для них головне вислухати всі сторони та з’ясувати істину.

Робота комісії триває.