007.jpg

У вівторок, 25 квітня, у Конгрес-центрі СумДУ відкрилась виставка «Грати через об’єктив».

Експозицію створено в рамках проекту «Побудова громадянського суспільства шляхом налагодження співпраці між владою та громадськістю у наданні послуг з ресоціалізації молоді, що опинилась в конфлікті з законом». Проект розробила та реалізовувала Сумська благодійна організація «Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ/СНІД. А підтримали – Північно-Східне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, управління молоді та спорту обласної державної адміністрації, Конгрес-центр СумДУ, Агенція промоції «Суми», міськийцентр дозвілля молоді, художня галерея парафії Благовіщення Пресвятої Діви Марії.

«Починаючи з 2014 року, наша організація працює з молоддю, яка опинилася в конфлікті з законом та відбуває покарання без позбавлення волі. Тому ідея створення фотовиставки "Грати через об’єктив" має підґрунтя реального дитячого життя до та після вчинення злочину. Сподіваюся, що виставка буде цікава спеціалістам Сумщини, що працюють з молоддю, адже її мета – профілактика правопорушень та формування мотивації уникнення вчинення злочинів молодим поколінням», – повідомила голова правління Сумської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», Ольга БЕЛЕНЕЦЬКА.

Автор робіт – молодий фотограф-документаліст Артур НАЗАРОВ. Для огляду представив 21 світлину. Знімав у Сумській виправній колонії № 116 та Сумському слідчому ізоляторі.

«Досить часто представники молодого покоління живуть міфами про життя за гратами. Саме тому, створюючи дані фото сюжети, ми хотіли максимально показати реальність життя під наглядом», – зазначив фотограф.

Виставка працюватиме до 30 квітня.