003.jpg

У Сумах громадяни, що постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, отримують ряд соціальних гарантій.

Наразі в Сумах мешкає 2751 громадянин, який постраждав внаслідок Чорнобильської катастрофи, із них: 1 614 учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Коштом державного бюджету всім постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи було перераховано компенсаційні виплати за програмами соціального захисту населення на загальну суму 2,2 млн грн.

Ще 162 сумчанина, котрі постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та віднесені до І категорії, перебувають на обліку щодо забезпечення санаторно-курортною путівкою. У поточному році санаторно-курортне лікування «чорнобильців» планується розпочати в травні місяці. На це передбачено майже 6 млн грн. У минулому році за рахунок коштів обласного бюджету громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, було забезпечено лікарськими засобами на суму 79,9 тис. грн., проведено зубопротезування на суму 13,8 тис. грн. На 2017 рік на ці потреби передбачено 390 тис. грн.

Щороку додатково до обласних коштів міською владою також виділяється певна сума для забезпечення потреб осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в безоплатних лікарських засобах. З початку року за рахунок коштів міського бюджету «чорнобильців» забезпечено лікарськими засобами на суму 133,8 тис. грн. Загалом на поточний рікна це  передбачено 540,5 тис. грн.