001.jpg

Фахівці «Клініки, дружньої до молоді» міської дитячої лікарні Святої Зінаїди провели інтерактивну зустріч на тему «Відповідальність починається з мене».

Спілкувалися з молодими людьми, що засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Зустріч проводилась у рамках флешмобу у соціальних мережах #ТЕСТнаВІЛ та лекторію «Молодь за здоровий спосіб життя».

Волонтер КДМ Дар’я ЧІКУНОВА розповіла про основні принципи роботи та специфіку закладу «Клініка, дружня до молоді», соціальний педагог Анна Крамар провела елементи тренінгу «знайомство та мої найкращі якості».

Завідувачка Владлена КОНЦЕВИЧ провела групове дотестове консультування та озвучила всі шляхи передачі ВІЛ та засоби захисту. Окрема увага була приділена здоровому способу життя та донорству крові, як засобу слідкувати за своїм здоров’ям та водночас допомагати хворим.

Підлітки переглянули документальний фільм «ТЕСТ» про реальне життя людини з ВІЛ з метою мотивування пройти тест на ВІЛ.

Соціальний педагог КДМ Анна КРАМАР прокоментувала його та розповіла про Дмитра ШЕРМБЕЯ, відомого громадського діяча - правозахисника, голову правління громадської організації «Пацієнти України», члена координаційної ради Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ/СНІД.

Присутнім пояснили, що просто здавши #ТЕСТнаВІЛ можна захистити себе та близьких. Якщо результат негативний, то можна бути впевненим, що нікого не поставиш під загрозу. Тому треба приймати правильні рішення і надалі. Тест може стати тим переломним моментом, що спонукатиме стати обережнішим і поглянути з іншого боку на ризики.

Після завершення зустрічей молодь отримала методичну літературу з теми зустрічі та засоби контрацепції.