0012.jpg

Депутатська комісія з питань законності провела засідання та надала оцінку резонансній події, що сталась під час затвердження рішення конкурсного комітету з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.

Голова постійної депутатської комісії з питань законності Олександр ЗИМЕНКО ініціював зібрання одразу після надзвичайної події - приведення в дію димової шашки на засіданні виконавчого комітету.

«На мою думку, такі хуліганські дії є неприпустимими в Сумській міській раді, адже ця «шашка» поставила під загрозу здоров’я та життя людей. Я вважаю, що нам необхідно розробити порядок доступу до приміщень всіх виконавчих органів Сумської міської ради, звернутися до правоохоронних органів, щоб ті тримали на контролі дану справу та відзвітували з приводу даного питання на наступному засіданні комісії, а також підготувати проект рішення про звернення до правоохоронних органів щодо проведення перевірки, встановлення осіб та притягнення до відповідальності, які це зробили», - повідомив Олександр Зименко.

До обговорення питання долучились Сумський міський голова Олександр ЛИСЕНКО, секретар Сумської міської ради Андрій БАРАНОВ та начальник правового управління Олег ЧАЙЧЕНКО.

Олександр Лисенко підтримав ідею щодо підвищення безпеки під час усіх заходів, які проводить Сумська міська рада та її виконавчі органи.

«В країні зараз йде війна і ми не можемо допустити хуліганських дій у будівлях органів місцевого самоврядування. Тут працюють люди, в більшості жінки, і повторення подібних інцидентів неприйнятне», - прокоментував Олександр Лисенко.

Депутати, які були присутні на засіданні, одноголосно підтримали пропозиції міського голови та голови комісії, а також взяли на особистий контроль виконання прийнятих рішень.