005.jpg

Студенти та викладачі Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка організували міжнаціональний захід, на якому лунало різноманіття народних мов.

Українська, англійська, китайська, французька та багато інших мов міг почути кожен бажаючий під час святкування Міжнародного дня рідної мови в педагогічному університеті. Та найбільше майбутні викладачі української мови та літератури згадали, звісно ж, українську.

«На базі нашого університету ми проводимо захід з назвою «Українська мова – духовний код нації». В нашому закладі лунає багато мов, але головним є те, що ми завжди можемо знайти спільну. Тож я всіх вітаю зі святом і бажаю всім народам домовлятися словом, а не зброєю», - зазначила доцент кафедри української літератури Надія КИРИЛЕНКО

До заходу долучились і представники міської та обласної влади. Речник Сумського міського голови Ігор ГАННЕНКО та за сумісництвом депутат Сумської обласної ради подякував навчальному закладу за організацію такого заходу та подарував книги до університетської бібліотеки.

«Від імені міського голови Олександра ЛИСЕНКА хочу подякувати вам за те, що організовуєте такі заходи та займаєтесь патріотичним вихованням студентства та молоді, адже в наш час це надважливо. Як написала Ліна КОСТЕНКО: «В Україні 46 мільйонів язиків, а мова лише одна», тому давайте разом плекати нашу рідну мову», - повідомив Ігор ГАННЕНКО.