0010.jpg

Державна податкова інспекція у м. Сумах нагадує про новації для неприбуткових організацій, які набрали чинності з 1 січня 2017 року.

Так, для неприбуткових організацій встановлено річний податковий звітний період. Звіт подається протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року, у поточному році кінцевий термін звітування – 1 березня 2017 року. Форма звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації затверджена наказом Мінфіну України від 17 червня 2016 року (№ 553).

Відповідно до положень Податкового кодексу України неприбуткові підприємства, установи та організації в обов’язковому порядку разом із Звітом про використання доходів (прибутків) подають річну фінансову звітність, яка є додатком до Звіту та його невід’ємною частиною (п. 46.2 ПКУ).

Податкова декларація неприбуткової установи доповнена новими обов’язковими реквізитами: дата та номер рішення про включення неприбуткової організації до Реєстру неприбуткових установ та організацій і ознаку її неприбутковості (п.48.4 ПКУ).

Також нововведеннями уточнено порядок переходу на загальну систему оподаткування у разі втрати неприбуткового статусу.