003.jpg

Жителя Сум, який брав участь у незаконних збройних формуваннях так званої «ДНР», а також намагався створити терористичну групу у своєму місті, засуджено до позбавлення волі.

Встановлено, що він у 2014 році виїхав на Схід України, де брав активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

Згодом, виконуючи завдання російських спецслужб, повернувся на Сумщину, де намагався підшукати однодумців та створити у регіоні диверсійно-терористичну групу для виконання терористичних актів.

Не довівши свої злочинні наміри до кінця, намагаючись уникнути відповідальності, зловмисник невдовзі знову виїхав до так званої «ДНР», де перебуває на даний час.

Слідством, яке здійснювало Управління СБУ в Сумській області за процесуального керівництва прокуратури області, встановлено всі обставини протиправних дій терориста та зібрано достатню доказову базу, яка стала підставою винесення обвинувального вироку судовими органами.

Згідно з рішенням Охтирського міськрайонного суду Сумської області його визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110 та ч. 1 ст. 258-3, а також ч. 2 ст. 15 та ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та засуджено до чотирнадцяти років позбавлення волі.