002.jpg

20 січня у Сумському міському центрі зайнятості відбулась нарада соціальних партнерів «Визначення ролі сторін діалогу у взаємодії зі службою зайнятості».

Сучасні реалії вимагають докорінних змін. Для того, щоб реформи враховували інтереси усіх «гравців» ринку праці, служба зайнятості стала ініціатором проведення робочих зустрічей та нарад з роботодавцями, соціальними партнерами, представниками органів влади та депутатами.

«Сьогодні для нас дуже важлива підтримка з боку роботодавців, які забезпечують створення нових робочих місць, наявність вакансій і можуть поділитися своїми думками щодо удосконалення роботи служби зайнятості. Пошук інноваційних підходів з підвищення власної функціональної ефективності входить до порядку денного Сумського міського центру зайнятості», - наголосив, відкриваючи нараду Микола КУХТИК, директор Сумського міського центру зайнятості.

Присутнім були презентовані організаційні зміни та нові форми роботи:

  • банк електронних версій резюме та відеорезюме шукачів роботи;
  • новий сервіс «Електронна черга реєстрації безробітних», який дозволяє користувачам отримувати частину послуг дистанційно;
  • можливість підвищення кваліфікації за допомогою безкоштовних онлайн-курсів університетського рівня «Prometheus»;
  • для безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб та учасників АТО реалізовано проект з безкоштовного вивчення англійської мови на базі он-лайн платформи «Lingva Skills».

Начальник юридичного відділу Наталія РИЖИКОВА акцентувала увагу учасників наради на перспективах змін у законодавстві про зайнятість населення.

Потому відбувся конструктивний діалог, коли партнери Центру обговорювали шляхи подолання негативних тенденцій та зменшення напруження на ринку праці міста, удосконалення системи надання послуг. Звісно, не оминули і пропозиції щодо взаємної співпраці задля забезпечення легальної зайнятості громадян.

В роботі наради взяли участь представники Департаменту соціального захисту населення, Сумського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Управління держпраці у Сумській області, Головного управління ДФС у Сумській області, Сумського об’єднаного управління Пенсійного фонду Сумської області та роботодавців, ТОВ «Гуала ПАК Україна», КП «Зеленбуд», ПАТ «Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування «Насосенергомаш», Концерну «Нікмас», Сумської дирекції «Укрпошти», СумДУ та СНАУ.