004.jpg

Відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення просить сумчан бути обережними під час купань на Водохреща.

Категорично заборонено занурюватись у воду у необладнаних для цього місцях, без присутності рятувальників і медичних працівників.

Купання дітей повинно відбуватися лише під наглядом батьків чи дорослих.

Зимове занурення протипоказане людям, які мають гострі і хронічні захворювання. Аби купання було комфортним, з собою необхідно мати купальник або плавки, рушник і махровий халат, а також комплект сухого одягу. Перед купанням необхідно розігріти тіло. До ополонки необхідно підходити в зручному взутті, щоб запобігти втратам чутливості ніг. Краще використати черевики або вовняні шкарпетки. Підійде й гумове взуття, що також захистить ноги від гострого каміння та не дозволять ковзати. У жодному разі не можна пірнати у воду, заходити в купель необхідно повільно й обережно. Занурюватися найкраще по шию, не замочивши голови, щоб не було рефлекторного звуження судин головного мозку. Аби уникнути загального переохолодження організму, слід перебувати в ополонці в межах 30 секунд. При виході з води не слід триматися безпосередньо за металеві поручні, можна використати сухий рушник.

Після купання необхідно розтертись махровим рушником і одягти сухий одяг. Потому випити гарячого чаю. Вживання алкоголю до та після купання неприпустимо.