003.jpg

Сумська школа № 5 представлятиме обласний центр у другому етапі Всеукраїнського проекту «Школа Енергії».

Проект реалізується Асоціацією «Енергоефективні міста України» за підтримки проекту «Створення енергетичних агентств в Україні», що впроваджується компанією «Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ» за дорученням Федерального міністерства довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини. Тривалість проекту: листопад 2016 – жовтень 2017 року.

Для учнів та педагогічного колективу сумської школи № 5 цей проект розпочався з того, що сюди завітав технічний експерт Владислав МОСКАЛЕНКО, який попередньо ознайомив школярів та адміністрацію школи зі спеціально розробленою методологією для здійснення енергомоніторингу.

Потому вчителі відвідали Львів, де відбувся спеціальний півтораденний тренінг з питань розбудови системи шкільного енергоменеджменту, під час якого учасники опанували базові елементи енергетичного менеджменту, ознайомилися із завданнями та заходами проекту, налагодили співпрацю із енергоменеджерами свого міста та технічними експертами проекту.

На заняттях тренерам було презентовано план роботи школи під час реалізацїі проекту. Він містить цікаві та ефективні заходи: проведення щоденного енергомоніторингу, організацію уроків та виховних годин з ощадного та ефективного використання енергії в школі та вдома, участь у міських Днях Сталої Енергії, проведення Проектних Днів та акцій до Дня Землі.

Отримавши досвід енергоменеджменту, під час засідання команди юних енергоменеджерів школи № 5 було обговорено зміст енергетичної декларації, складено журнали для обліку даних про використання електроенергії, теплової енергії , холодної води та температури приміщень(за допомогою термометра енергозбереження). Фінал конкурсу відбудеться в Карпатах у жовтні 2017 року.