004.jpg

Напередодні новорічних свят співробітникам сумської патрульної поліції, додалися клопоти щодо зупинення правопорушень, пов’язаних з незаконною торгівлею та порубкою «зелених красунь».

Так, 22 грудня, на вулиці Петропавлівській, патрульні побачили жінку, яка продавала ялинки. Як з’ясувалось, сумчанка продавала святкові деревця без жодних маркувань та «чіпів», поряд лежала чимала кількість ялинкових гілок. Документів на товар у неї теж не було. Полісмени викликали на місце події слідчо-оперативну групу.

Того ж дня екіпаж патрульних отримав повідомлення про невідомих, які пиляють ялинки на вулиці Прикордонній. Свідок повідомив, що бачив, як четверо спочатку пиляли ялинки та складували їх до мішків, а потім з поспіхом зникли на тролейбусі.

За декілька хвилин екіпаж патрульних наздогнав та зупинив схожий за описом тролейбус на вул. Харківській. У його салоні перебували два чоловіки та дві жінки, які мали з собою мішки з гілками ялинки. Як з’ясувалося, загалом у них було вісім таких пакувань. Полісмени викликали на місце події слідчо-оперативну групу Сумського відділку поліції.

Нагадаємо, відповідно до адміністративного кодексу, порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу (ст.88-1) тягне за собою накладання штрафу від 1 до 5 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

А незаконна порубка лісу може передбачати і кримінальну відповідальність згідно статті 246 Кримінального кодексу - штраф від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів, а також арешт до 6 місяців.