002.jpg

У середу, 14 грудня, на базі «Клініки, дружньої до молоді» міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди відбувся семінар-тренінг, під час якого мова йшла про ставлення оточуючих до ВІЛ-позитивних людей.

На тему «Морально-етичні цінності як важливий аспект формування толерантності в суспільстві в контексті ставлення до ВІЛ–інфікованих людей» говорили вчителі етики, християнської етики, основ здоров’я навчальних закладів міста.

З присутніми поспілкувалися санолог відділу охорони здоров’я Наталія ЗОБОВА, методист Інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Наталія ГОЛОБОРОДЬКО.

Голова правління Сумської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Ольга БЕЛЕНЕЦЬКА зазначила, що для того, аби сприяти толерантному ставленню до ВІЛ-позитивних людей, треба перш за все кожному змінити своє ставлення до цих людей та не піддавати їх дискримінації. trening2

Соцільний педагог «Клініки, дружньої до молоді» Анна КРАМАР провела для присутніх тренінг із формування толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних дітей в системі дошкільної та шкільної освіти. Зокрема, говорили про такі поняття як «стигма», «стигматизація» та «дискримінація», разом аналізували причини їх виникнення. Щоб усвідомити причини та наслідки стигматизації людей, які живуть з ВІЛ, була використана вправа, де кожен зміг на декілька хвилин потрапити у вигадану історію, де одна людина непередбачувано виявляється ВІЛ-інфікованою. Це демонструє, як інформація про ВІЛ-позитивний статус людини впливає на ставлення до неї інших людей.

Даний одноденний тренінг був розроблений ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» в рамках проекту «Покращення життя ВІЛ-позитивних дітей та їх сімей».