001.jpg

В обласному центрі говорили про найбільш актуальні проблеми, з якими стикаються сумські товаровиробники.

Аби знайти максимально ефективні шляхи їх вирішення, 13 грудня зібралися члени міської координаційної ради з питань розвитку підприємництва, яку очолює перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО.

На чергове засідання запросили представників бізнесу, в тому числі відомих місцевих товаровиробників, які б більше розповіли про труднощі ведення бізнесу. Зокрема мова йшла про розширення ринків збуту виготовленої продукції.

На жаль, як повідомила начальник відділу підприємництва Катерина БОЖЕНКО, деякі з товаровиробників не з’явилися на зустріч, пояснюючи це тим, що наразі подібних проблем не мають.

Проте представник ВАТ «Сумський молокозавод» зазначила, що на сьогодні підприємство потребує розширення ринків збуту молочної продукції, але разом з тим існує ряд проблем, які міська влада не в змозі вирішити самотужки, бо це прерогатива столичних можновладців. Та попри це члени координаційної ради запропонували даному підприємству викласти всі свої пропозиції у письмовій формі, з тим, аби, по можливості, все-таки виправити ситуацію.

Принагідно під час засідання було вирішено, що у всіх дитячих садочках та школах буде здійснено моніторинг якості та безпеки харчових продуктів, що також може розширити горизонти місцевим товаровиробникам.

Потому члени комісії заслухали доповідь в. о. начальника управління Держпродспоживслужби в м. Сумах Олександра ЧЕРНЯКА щодо державної реєстрації потужностей. Надалі було розглянуто декілька питань, спрямованих на розвиток підприємництва.