004.jpg

Представники міської влади взяли участь у заходах з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Зранку в. о. заступника міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК і заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ взяли участь у церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля». Присутні, серед яких були також представники обласної влади, громадськості та духовенства, помолились за упокій померлих ліквідаторів і вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

Урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС продовжилися в обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення. Тут на ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС чекала насичена концертна програма, яку підготував творчий колектив обласної філармонії.

Та перш ніж артисти розпочали свої виступи, до присутніх звернувся в. о. заступника міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан Пак. Від імені міського голови та всієї сумської громади він подякував кожному, хто не побоявшись за власне життя, поринув у справжнє радіаційне пекло, аби як найшвидше подолати це лихо.

«Все сталося раптово, і багато хто навіть не встиг зрозуміти, чим саме обернеться для нього участь у ліквідації наслідків цієї страшної аварії. За чиїсь помилки довелося розплачуватися вам. Проте нині міська влада робить все від неї залежне, аби ліквідатори наслідків Чорнобильської аварії почувалися соціально захищеними та жили в комфортних умовах. Ви цього заслужили і низький уклін вам за ваш героїзм», – сказав Степан Пак.

Потому посадовець вручив Почесну відзнаку Сумської міської ради «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня ліквідатору аварії на ЧАЕС, члену правління Сумської міської громадської організації «Союз. Чорнобиль України» Олександра ПЕТУХУ.

Грамоти міського голови отримали: ліквідатор аварії на ЧАЕС, член міської громадської організації «Союз. Чорнобиль України» Павло КАЛІПУТА, четверо пенсіонерів - ліквідаторів аварії на ЧАЕС, членів міської громадської організації «Чорнобиль-Суми» Галина ЗІГУНОВА, Микола ВАКУЛА, Сергій ГУЗЕНКО, Ілля ЯРУТА, а також ліквідатор аварії на ЧАЕС, член міської громадської організації «Чорнобиль-Суми», лікар-анестезіолог обласного клінічного перинатального центру Володимир МАЛИШ.

Високих відзнак сумчани-ліквідатори були удостоєні за мужність, самовідданість і високий професіоналізм при ліквідації аварії на ЧАЕС, активну громадську діяльність, участь у соціальному захисті населення та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.