005.jpg

Президент об’єднання «Help-Point-Sumy» Маріанне ПІФФАРЕТТІ вивчає в Сумах потреби закладів соціально-гуманітарної сфери в гуманітарній допомозі.

Зокрема, гостя відвідала геріатричний пансіонат, до якого вже не один рік надходить від швейцарських благодійників медичне обладнання, засоби для реабілітації, спецодяг для персоналу тощо.

Нагадаємо, дружні стосунки між містами Волен і Суми тривають із 2004 року. Тоді область отримала зі Швейцарії першу пожежну машину.

У 2005 році було створено об’єднання «Help-Point-Sumy». Із 2008 року активну участь у фінансуванні добродійного проекту бере Уряд кантону Ааргау.

Сумська міська рада, об’єднання «Help Point Sumy» та благодійний фонд «Хельвеція» мають намір у 2017 році продовжити спільну діяльність. Зокрема, досягнуто домовленість про пролонгацію відповідного договору про співпрацю. Про дату його підписання буде повідомлено пізніше.

Цьогоріч сторони в повному обсязі виконали взяті на себе зобов’язання. Згідно з підписаною 17 лютого 2016 року угодою про співпрацю, до Сум із Волена надійшло гуманітарного вантажу загальною вагою понад 80 т.