0012.jpg

У середу, 9 листопада, розпочалася безстрокова благодійна акція «Віддаємо творчу кров», яку з нагоди професійного свята, Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, ініціював відділ культури та туризму спільно із Агенцією промоції «Суми» та Сумським обласним центром служби крові.

Мета акції – привернути увагу творчої інтелігенції міста та налагодити регулярні благодійні кроводачі на користь відділення онкогематології Сумської обласної дитячої лікарні, пацієнти якої часто потребують термінових переливань компонентів крові.

Цього дня до Агенції промоції «Суми» завітали міський голова Олександр ЛИСЕНКО, його заступник Степан ПАК, працівники закладів культури та просто небайдужі сумчани, які хочуть допомогти дітям боротися за життя.

Начальник відділу культури та туризму Наталія ЦИБУЛЬСЬКА привітала всіх колег із професійним святом та подякувала за підтримку у такій благодійній справі.

Потому слово взяли лікар-трансфізіолог Сумського обласного центру служби крові Владислав СВІТАЙЛО та завідуюча гематологічним відділенням Сумської обласної дитячої лікарні Ліана НІКІТЕНКО. Вони розповіли присутнім, наскільки хворі діти потребують донорської крові, скільки завдяки свідомим сумчанам вдалося та ще вдасться врятувати дитячих життів. Тому лікарі закликали допомогти маленьким сумчанам подолати страшні діагнози і подарувати друге життя.

До цього ж городян закликає і міський голова Олександр Лисенко, який сам нещодавно вперше сам став донором крові.

«Здавалося, що здача донорської крові – це зовсім нескладний процес, який потребує зовсім мало: прийти до Центру служби крові та стати донором. Але часом ми навіть не усвідомлюємо, що це чиєсь життя, чиєсь здоров’я. Тому хай таких свідомих людей у нашому місті буде якомога більше, а здорових людей і поготів», - сказав Олександр Лисенко.

Після цього очільник обласного центру привітав працівників культури з їхнім професійним святом та подякукав за те, що Суми – це місто, в якому постійно вирує мистецьке життя.

«Ви постійно дбаєте про те, щоб наше місто ніколи не сумувало, не дивлячись на його назву. Завдяки вашому професіоналізму ми відроджуємо українську національну культуру та традиції. Нехай вам стане наснаги ще на довгі роки продовжувати цю святу справу», - сказав Олександр Лисенко.

Під час заходу грамотами міського голови було відзначено кращих працівників закладів культури міста.