0010.jpg

Сумчан, які бажають покращити життя у рідному місті, Громадянська мережа ОПОРА та TechSoup запрошують взяти участь у конкурсі сервісів Apps4Cities.

Зробити це можна двома способами: вибрати варіант «В мене є ідея» або «Взяти ідею».

Перший передбачає повідомлення про ідею сервісу, в якому будуть використані міські відкриті дані. Потім необхідно зібрати команду та довести
ідею до створення інтерактивного прототипу.

Обравши варіант «Взяти ідею», потенційні учасники мають повідомити партнерів про бажання реалізувати ідею та розпочинати реалізовувати її.

При реалізації ідеї обов’язково треба використовувати принаймні один набір міських даних. Можна також використати інші відкриті дані (без обмежень). Перевагу матиме відкрите рішення (з відкритим вихідним кодом та доступом з безкоштовної ліцензії), доступне усім користувачам (з використанням стандарту WCAG 2.0).
Після першого туру голосування в кінці вересня 20 фіналістів, які переможуть на Інтернет-голосуванні та котрих обере журі, будуть запрошені на форум розробників, щоб попрацювати разом та створити прототипи.

До листопада триватиме голосування за кожну з 20 ідей, автори яких зголосяться працювати далі після форуму.

Вже в кінці листопада організатори, враховуючи результати Інтернет-голосування та журі, відберуть трьох переможців, які отримають призи у розмірі 3000 доларів та пропозицію подальшої інкубації своїх проектів.

Тривалість подання конкурсних пропозицій на першому етапі конкурсу – до 18 вересня (включно). З 19 по 30 вересня відбудеться вибір конкурсних пропозицій серед учасників З більш детальною інформацією можна ознайомитися за наступним веб посиланням: https://danimist.org.ua/uk/rules.