007.jpg

Про це під час брифінгу 12 серпня повідомила начальник управління освіти і науки міськради Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО.

За її словами, в той час, коли діти насолоджувалися літніми канікулами, освітяни оновлювали навчальні заклади та покращували умови перебування там школярів та дошкільнят.

У ДНЗ №№ 3, 6, 8, 21, 24, 25, 26, спеціальній ЗОШ оновлено технологічне обладнання харчоблоків. Також на суму 936,9 тис. грн. у поточному році придбано комп’ютерну та мультимедійну техніку. На виконання різних видів ремонтно-будівельних робіт виділено коштів з міського бюджету на загальну суму 14752,43 тис. грн., по лінії виконання виборчих програм та доручень виборців – у сумі 3 280,6 тис. грн.

За інформацією начальника міського управління освіти і науки, цього року для малечі віком від 1 до 6 років свої двері відчинять 43 дитячих навчальних заклади. До загальноосвітніх навчальних закладів різних типів і форм власності, яких у Сумах налічується 42, підуть 25607 учнів, серед них 3027 першокласників і 1244 десятикласників.

Усі навчальні заклади укомплектовані вчителями та вихователями. Загалом цього навчального року у освітній галузі Сум працюватиме понад 6 тисяч фахівців.

Директор Сумської ЗОШ № 13 Ірина ЖМУРКО додала, що на сьогодні даний навчальний заклад стовідсотково готовий до прийому школярів. З цією метою були проведені методичні ради, затверджено навчальні плани. Особливу увагу ж було приділено програмі для початкової ланки учнів, адже вже з 1 вересня там почне діяти ряд новацій, затверджених Міністерством освіти і науки України.

З приводу цього Антоніна Данильченко зауважила, що ці зімни були очікуваними з огляду на те, що та програма, за якою учні 1- 4 класів навчалися до цього, була занадто для них важкою. Батьки часто скаржилися на те, що діти в такому віці просто не в змозі осягнути таку кількість матеріалу. Останні ж новації покликані зробити початкову освіту більш доступнішою для школярів.

«До кожного, без винятку, шкільного предмета були внесені ті чи інші зміни. Тому, аби детально ознайомити батьків з тим, що очікує на їхніх дітей вже цієї осені, вже наприкінці поточного місця відбудуться загальні батьківські збори», – повідомила посадовиця.

Щодо забезпечення підручниками учнів 4, 7 та 8 класів, то Антоніна Данильченко повідомила, що для восьмикласників надійшли безкоштовні підручники. На придбання ж підручників для учнів 4,7 класів отримані кошти в сумі 344,1 тис. грн. з державного бюджету та 750,9 тис. грн. з міського бюджету. Ведеться робота з укладання договорів з видавництвами на друк відповідної літератури.