0010.jpg

Департамент соціального захисту населення опікується питаннями, які стосуються реалізації на території міста державної політики з питань сім’ї.

Так, спеціалісти цього структурного підрозділу надають консультації та здійснюють прийом документів для оформлення у встановленому законодавством порядку клопотань про присвоєння почесного звання України «Мати-героїня», контролюють дотримання рівних прав та можливостей чоловіків і жінок, рівномірний розподіл обов’язків у сім'ї, приймають заяви та повідомлень від постраждалих від насильства в сім'ї або членів сім'ї, стосовно яких існує реальна загроза вчинення насильства, проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з протидії торгівлі людьми.

З метою вжиття заходів з попередження насильства в сім'ї постраждалим від насильства в сім'ї або членам сім'ї, стосовно яких існує реальна загроза вчинення насильства, департамент соціального захисту населення надає перелік організацій, де можна скористатися психологічними, юридичними, медичними, соціально-педагогічними, інформаційними та іншими послугами.

У зв’язку з хвилею внутрішньої міграції громадян, які переселяються з окупованої території та районів проведення антитерористичної операції в інші регіони України, підвищуються ризики потрапляння населення у ситуації торгівлі людьми. Крім того, внаслідок ситуації, що склалась в країні, українці можуть шукати притулку за кордоном. Тому ефективна діяльність з протидії торгівлі людьми сьогодні набуває особливого значення.

Також нині день гостро стоїть проблема популяризації сімейних цінностей, забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків і жінок, рівномірного розподілу обов’язків в сім'ї, формування у суспільстві культури гендерної рівності, запобігання формуванню стереотипних уявлень про роль жінки і чоловіка.

Прийом громадян, які постраждалих від насильства в сім’ї або членів сім’ї, стосовно яких існує реальна загроза вчинення насильства, жінок з питання надання консультацій та прийому документів для оформлення у встановленому законодавством порядку клопотань про присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» проводиться щодня за адресою: м. Суми, вул. Харківська, буд. 35, каб. 214 з 8:00 до 17:00 (понеділок-четвер), з 8:00 до 16:00 (п’ятниця), методичні рекомендації надаються за тел.: 60-45-24.