001.jpg

На черговому засіданні комісії з питань захисту прав дитини розглянули 31 питання щодо захисту та реалізації прав дітей.

Більшість питань, 20, внесених управлінням «Служба у справах дітей» до порядку денного, стосувались захисту та реалізації майнових прав при вчиненні правочинів за участю малолітніх та неповнолітніх. Решта, 11, це були спірні питання, які потребували колегіального вирішення.

За результатами розгляду дозволено вчинити 20 правочинів за участю дітей (оформлення в установленому законом порядку на ім’я малолітніх та неповнолітніх договору дарування, купівлі-продажу, продаж та розподіл спадкового майна, оформлення рухомого майна, надання дозволу на укладення договорів оренди земельних ділянок від імені малолітніх тощо).

Окрім цього, члени комісії ухвалили рішення щодо надання 1350 дітям статусу дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, щодо дозволу на реєстрацію новонародженої дитини, яка залишилася без батьківського піклування, щодо визначення місця проживання малолітніх з одним з батьків, щодо встановлення опіки над малолітнім інше.

Також комісія затвердила 19 індивідуальних планів соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.