005.jpg

Заклади освіти Сумської міської ТГ приєднались до Загальнонаціональної акції єднання та віри «Випускники 2024 року для майбутніх поколінь», приуроченої до Дня довкілля в Україні.

У школі, яка розпочала акцію, разом із одинадцятикласниками працювали перший заступник міського голови Артем КУЗНЕЦОВ та заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ.

Висаджені дерева та кущі символізуватимуть силу духу та незламність поколінь українців, на долю яких випало випробування війною.

Як зауважили випускники, трудились із бажанням, адже це зробить територію закладу більш привабливою та покращить екологію в місті. До того ж згодом можна буде похвалитись друзями, а у майбутньому – й своїм дітям, що біля школи росте власне дерево чи кущ.

Наступного тижня роботи з озеленення територій закладів освіти громади продовжаться. Планується висадити загалом понад 250 зелених насаджень (катальпи, сосни звичайні, ведмежий горіх, клени гостролисті тощо).

Посадковий матеріал надає СНАУ, активно долучившись до зеленого відновлення на користь безпечного та екологічного довкілля нашої громади. Рослини вирощені студентами вишу та адаптовані до кліматичних умов Сум.

Ініціатор акції «Випускники 2024 року для майбутніх поколінь» – Асоціація професіоналів довкілля (PAEW).