007.jpg

На базі однієї зі шкіл Сумської міської ТГ провели показовий День цивільного захисту для керівників закладів загальної середньої освіти громади.

До заходу долучилися керівництво громади, представники ДСНС, поліції, Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

«На жаль, сьогодення вимагає, аби певні навички були доведені до автоматизму. Тож, маємо навчати освітян, які своєю чергою, передаватимуть ці знання дітям. Знання, що рятують життя», – зауважив в. о. міського голови Артем КОБЗАР.

Через сигнал «Повітряна тривога» більша частина Дня цивільного захисту пройшла в укритті.

Розпочали з безпекового форуму, потім перейшли до практичних занять, де ознайомились з основами мінної безпеки, кібербезпеки, безпеки під час війни, особливостями освіти в умовах надзвичайних ситуацій, обговорили співпрацю закладів освіти з поліцією, шляхи протидії булінгу, а також відпрацювали навички надання домедичної допомоги.

Учні школи наочно побачили, як працюють спеціалізовані служби під час ліквідації надзвичайних ситуацій, поспілкувались з патрульними, пожежниками, кінологами, також відвідали «Мобільний клас безпеки».