007.jpg

Керівництво громади зустрілось з сумчанами, чиє житло постраждало від ворожого авіаудару у п’ятницю, 12 квітня.

Містянам розповіли про те, яка допомога на відновлення житла для них передбачена та які документи потрібні для її призначення.

«Ви можете обрати один з трьох варіантів відновлення ваших помешкань. Зареєструватися в програмі «Є-відновлення» на порталі «Дія» і почекати коштів від держави, самостійно відремонтувати пошкоджене майно та отримати згодом компенсацію з бюджету громади, або звернутись до благодійників», – пояснив сумчанам заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ.

Голова комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об'єкти нерухомого майна Анатолій ЗАНЧЕНКО додав, що комісія складає первинні акти обстеження пошкодженого майна. Власникам варто зробити фотофіксацію пошкоджень, а також зібрати документи для призначення соціальної допомоги.

За словами директора департаменту соціального захисту населення Тетяни МАСІК вони вже приймають документи від постраждалих та видають їм продовольчі набори. Фахівці департаменту консультують і щодо надання місця для проживання та інших потреб. А у ЦНАПі допоможуть з подачею документів на портал «Дія».

Також на зустрічі волонтери ГО «Проліска» та БФ «Право на захист» розповіли постраждалим про допомогу, яку вони їм пропонують.