002.jpg

Начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО під час апаратної наради при в. о. міського голови Артемові КОБЗАРЮ доповіла про ситуацію в галузі та з сезонними захворюваннями.

Посадовець зазначила, що захворюваність на ГРВІ, грип та COVID-19 у сумській громаді продовжує знижуватись. Інтенсивний показник захворюваності на 50% нижче епідпорогу. Минулого тижня занедужало 856 сумчан, що на 20% менше показників попереднього тижня. Серед тих, хто захворів, діти становили 52% (449 хворих). Шпиталізували 7% недужих (61 людину).

Заклади охорони здоров’я Сумської міської ТГ продовжують працювати в режимі підвищеної готовності. Загалом на стаціонарному лікуванні в закладах медицини громади перебуває 1274 пацієнти (діти – 152).

Начальник управління повідомила, що пошкоджена під час атаки «шахедів» амбулаторія відновила роботу у звичайному режимі. Ведеться пошук благодійників, які допомогли б із заміною вікон у закладі. В лікарні, що також стикнулась із подібною проблемою, вдалося її розв’язати коштом закладу.

По одному з КНП триває облаштування укриття, по іншому – коригування проєктно-кошторисної документації.

В. о міського голови звернувся до керівника управління з проханням долучити заклади медицини до місячника з благоустрою та навести лад на їхніх територіях.