005.jpg

У Сумах займаються організацією підготовки проведення відкритого Всеукраїнського архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію створення в місті Алеї Слави.

Про це повідомили в департаменті забезпечення ресурсних платежів.

Мета такого конкурсу – увічнення пам'яті загиблих захисників нашої держави, які загинули, відстоюючи її свободу, незалежність і територіальну цілісність під час збройної агресії рф. Така ідея виникла, враховуючи численні звернення сімей і рідних загиблих, депутатів Сумської міської ради, представників свідомої громадськості. Тож за дорученням Сумської міської військової адміністрації Департамент забезпечення ресурсних платежів розпочав організаційні заходи з підготовки проведення відкритого Всеукраїнського архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію створення в місті Суми Алеї Слави.

Фахівці департаменту опрацювали найбільш важливі й прийнятні ділянки середмістя, виконали відео- і фотофіксацію їх сучасного стану, підготували вихідний картографічний матеріал. Все це передадуть Комітету з проведення всеукраїнських конкурсів при Президії Національної спілки архітекторів України. Саме ця організація співпрацюватиме з Департаментом з підготовки умов проведення конкурсу. Зауважимо, що організатор конкурсу бачить серед його учасників не лише кращих місцевих архітекторів, а й бажає залучити для створення образного рішення Алеї Слави в Сумах митців всеукраїнського рівня.

Наразі Департамент розробляє програму фінансування проведення такого відкритого всеукраїнського архітектурного конкурсу з преміальним фондом в межах затвердженої цільової програми.

Повідомлення про програму та умови проведення відкритого всеукраїнського архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію створення в місті Суми Алеї Слави буде розміщено відповідно до урядового Порядку проведення архітектурних та містобудівних конкурсів.