005.jpg

Інформація про актуальну ситуацію.

Безпекова ситуація на Сумщині:

  • протягом дня 15 березня ворог здійснив 69 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 378 вибухів. Обстрілів зазнали Миропільська, Юнаківська, Хотінська, Білопільська, Ворожбянська, Краснопільська, Тростянецька, Великописарівська, Конотопська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська, Свеська, Зноб-Новгородська громади. Вночі та зранку 16 березня росіяни здійснили 13 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 33 вибухи. Обстрілів зазнали Великописарівська, Білопільська, Есманьська, Юнаківська та Свеська громади.

Управління муніципальної безпеки нагадує балансоутримувачам про забезпечення безперешкодного доступу населення до укриттів та інші обов’язки. Відповідно до Постанови КМУ від 10 березня 2017 року № 138 та Наказу МВС України від 9 липня 2018 року № 579 на балансоутримувачів повністю покладено утримання, обладнання та надання своєчасного доступу до об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту під час сигналу «Повітряна тривога».

 Транспорт:

  • пасажирів перевозять 42 одиниці комунального (27 тролейбусів і 15 автобусів) і 130 одиниць приватного громадського транспорту.

Погода:

  • за інформацією Сумського обласного центру з гідрометеорології, протягом доби буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Вітер південний 3 – 8 м/с. Стовпчики термометрів показуватимуть 6 – 8°C тепла.

Оперативно отримувати інформацію про аварійні відключення за адресами, а також подавати заявки можна за допомогою міського чат-бота «Суми 15-80» у Viber або Telegram