Надрукувати
Перегляди: 535

Керівництво сумської громади зустрілось з мешканцями будинків, які зазнали пошкоджень внаслідок ворожої атаки 6 березня.

Зустрічі організували за місцем проживання постраждалих у двох школах. У холах закладів освіти фахівці департаменту соціального захисту населення реєстрували постраждалих. Паралельно з заявниками працювали представники благодійних організацій, які також надаватимуть допомогу людям відповідно отриманих списків.

З постраждалими спілкувались в. о. міського голови Артем КОБЗАР, представник штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Станіслав ПОЛЯКОВ, голова комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об'єкти нерухомого майна Анатолій ЗАНЧЕНКО, начальник правового управління Олег ЧАЙЧЕНКО, а також представники управління «Центр надання адміністративних послуг в м. Суми» та департаменту соціального захисту населення.

В. о. міського голови Артем Кобзар звернувся до мешканців пошкоджених будинків з тим, аби вони з будь-яких питань, які стосуються відновлення майна, звертались до відповідних підрозділів: «Для найшвидшого розв’язання проблем, які, на жаль, маємо внаслідок ворожих прильотів, потрібно оперативно зібрати всі необхідні документи й так само швидко їх обробити. Усі відповідальні за це структурні підрозділи працюють над тим, аби кожен заявник отримав усю необхідну допомогу».

Як повідомив Анатолій Занченко, компенсацію для відновлення житла можна отримати від держави через «єВідновлення» та від громади. Найперше і найголовніше, зауважив Олег Чайченко, необхідно, аби був документ про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно. Для оформлення компенсації через державну програму «єВідновлення» необхідно скористатись застосунком «Дія» або звертатись до сумського ЦНАПу за адресою: вул. Британська, 21. Сюди ж треба звертатись, аби отримати компенсацію з бюджету громади.