Надрукувати
Перегляди: 1687

У Сумах ліквідовують наслідки ворожої атаки «шахедів» в ніч на 6 березня.

14 березня

У п'ятницю, 15 березня, з 12:00 до 17:00 та в суботу, 16 березня, з 9:00 до 12:00 в укритті школи № 9 відбудеться видача актів обстежень постраждалим, а також продуктових наборів від GEM тим із них, хто не отримав.

***

13 березня


Роботу представництв штабу у школах згорнуто. Про час і місце видачі актів обстеження буде повідомлені додатково.

***

12 березня

З огляду на максимальне охоплення послугами жителів, котрі постраждали  від ударів «шахедів», відзавтра приймання громадян представниками штабу у школі № 21 не здійснюватиметься, у школі № 9 проводитиметься 13 березня востаннє.

***

8 березня

11:00

Представники штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації працюватимуть у школах у суботу, 9 березня, з 8:00 до 12:00. З понеділка – у звичайному режимі.

Комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об'єкти нерухомого майна намагатиметься сьогодні максимально скласти всі акти. Якщо не вдасться, продовжить роботу завтра.

7 березня

11:40

До закладів охорони здоров’я громади звернувся ще один пацієнт із травмою, отриманою 6 березня.

КНП «Клінічна лікарня № 5» знову приймає стаціонарних хворих. Усі пошкоджені вікна закрили. Розбір завалів завершено. Тривають роботи з відновлення постачання гарячої води.

В амбулаторіях № 1 і № 5 КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» всі пошкоджені вікна закрили. В амбулаторії № 1 використовувати електроенергію через гасіння пожежі поки що небезпечно.

***

11:00

Прибирання та вивіз сміття на вул. Паркова завершено.

***

8:30 

У КНП «Клінічна лікарня № 5» відновлено теплопостачання.

***

6 березня

20:30

Аварійно-відновлювальні роботи припинені. Підрозділи ДСНС відбули до місця розташування.

Виявлено пошкодження у Медичному коледжі.

Розв'язано питання щодо 534 пошкоджених вікон у квартирах і закладах.

На лінію 102 надійшло 21 звернення щодо пошкодження авто.

Надано консультації з різних питань (обстеження постраждалих приміщень, надання заяв на проведення обстежень та отримання матеріальної допомоги тощо) 240 сумчанам.

Водо- та газопостачання відновлено в усіх будинках і закладах. Тривають роботи з ремонту системи опалення у КНП «Клінічна лікарня № 5». Для обігріву приміщень лікарні використовуються альтернативні джерела.

Працівники поліції та військовики у вечірній і нічний час патрулюватимуть місця прильотів на вул. Харківська та вул. Паркова.

 Рух транспорту по вул. Паркова відновлено.

***

19:00

Штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації працюватиме завтра в стаціонарному режимі в школах № 9 і № 21.

***

18:30

Амбулаторія № 5 КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» завтра відновлює роботу у звичайному режимі. Також у її приміщенні прийматимуть чергові лікарі амбулаторії № 1.

***

17:30

Попередньо виявлено пошкодження у 235 домогосподарствах (квартири), двох лікувальних закладах, дитсадку, школі, бібліотеці, в яких пошкоджені 596 вікон (зроблено – 483). Надано консультації з різних питань (обстеження постраждалих приміщень, надання заяв на проведення обстежень та отримання матеріальної допомоги тощо) 235 людям. В усіх будинках відновлено газо- та теплопостачання. В одному – відсутня електроенергія, бригада АТ «Сумиобленерго» виїхала на об’єкт для проведення обстеження та виконання робіт.

***

14:00

Постраждало п’ятеро сумчан. Чотирьом надали допомогу в амбулаторних умовах, одну людину госпіталізували.

КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» працює. Є електропостачання. Відновлено теплопостачання та централізоване водопостачання й водовідведення.

Стаціонарні та поліклінічні відділення КНП «Клінічна лікарня № 5» працюють. Госпіталізацію призупинено. Наявне електропостачання. Централізоване водопостачання та водовідведення відновлено. Триває відновлення теплопостачання та подачі гарячої води. Температурний режим в закладі відповідає санітарним нормам. За потреби необхідну температуру підтримуватимуть за допомогою обігрівачів та кондиціонерів. Зруйновано котельню, пошкоджено вікна, дах будівлі складу, інше.

Амбулаторії № 1 і № 5 КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» наразі не приймають хворих, їх спрямовують до інших амбулаторій Центру (вул. Івана Сірка, 3; вул. Івана Сірка, 33/1; вул. Привокзальна, 3А). В амбулаторіях № 1 і № 5 пошкоджено вікна та вхідну групу.

Для проведення аварійно-відновлювальних робіт залучено техніку та працівників ДСНС. На місці події працювали підрозділи Нацполіції.

За консультаціями до фахівців департаменту соцзахисту звернулись 202 сумчан.

Розгорнуто два Пункти Незламності ДСНС, які працюють у цілодобовому режимі.

Організовано приймання мешканців громади та надання їм допомоги на місці надзвичайної події від Ради волонтерів Сумської територіальної громади, французької гуманітарної організації АСТЕD, благодійного фонду «Право на захист», гуманітарної місії «Проліска», БФ «Рокада», БО ПБФ «Карітас Суми», Першого Сумського гуманітарного штабу і World Central Kitchen.

Для ліквідації руйнувань залучено чотири одиниці спеціалізованої техніки комунальних підприємств і 25 працівників комунальних служб, «Добробат».

Тривають роботи з відновлення електро-, газо- та теплопостачання у пошкоджених будинках.

У зв’язку з перекриттям вул. Паркова організовано об’їзд по вул. Марко Вовчок.

 ***

11:20

До уваги власників пошкодженого майна! Інформація щодо надання відповідної допомоги з Державного бюджету та скарбниці громади розміщена за цим посиланням.

***

10:40

За інформацією управління охорони здоров'я, за медичною допомогою звернулось п'ятеро сумчан. Найстаршому постраждалому – 78 років, наймолодшому – 10 років.

***

9:10

«Найголовніше – обійшлось без жертв. За медичною допомогою звернулось четверо людей, госпіталізації ніхто не потребує. Усі підрозділи та комунальні підприємства залучені до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Працюють Пункти Незламності, де можна отримати необхідну консультацію та підтримку. Домовляємось з нашими виробниками склопакетів щодо заміни вікон. Триває робота з інформування сумчан щодо роботи з реєстром пошкодженого майна для оперативного внесення даних», – розповів начальник Сумської МВА Олексій ДРОЗДЕНКО.

***

8:50

У четвер, 7 березня, о 9:00 в актовій залі школи № 9 відбудеться зустріч штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої атакою ворожих безпілотників, з постраждалими з вул. Харківська, о 12:00 в актовій залі школи № 27 – з вул. Паркова та прилеглих.

***

8:30

«На місці прильотів працюють фахівці департаменту інфраструктури міста, добровольчі формування, волонтери. Садочки й школи функціонують у штатному режимі. В дитсадку, де внаслідок удару пошкоджено вікна, працюватимуть чергові групи. Було завдано декілька ударів, один – по об’єкту критичної інфраструктури, два – по цивільних об’єктах. Постраждалим надається допомога, фіксуються пошкодження. Всі, кому потрібна допомога, можуть звернутися до представників штабу, які працюють на місцях прильотів», – повідомив в. о. міського голови Артем Кобзар.

***

7:30

Створено відповідний штаб. Роботами з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації керує в. о. міського голови Артем КОБЗАР. Представники штабу з 8:00 працюватимуть біля місць влучань. Контактний телефон: (066)5437677. У будинках, що постраждали, відновлено водо- та газопостачання, частково теплопостачання.

Сьогодні вночі Суми атакували БпЛА типу «шахед». Зафіксовано прильоти в різних частинах міста. За медичною допомогою звернулось четверо людей, госпіталізованих немає.