Надрукувати
Перегляди: 314

Начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО під час апаратної наради при в. о. міського голови Артемові КОБЗАРЮ доповіла про ситуацію в галузі та з сезонними захворюваннями.

Посадовець повідомила, що заклади охорони здоров’я Сумської міської ТГ продовжують працювати в режимі підвищеної готовності. На стаціонарному лікуванні у підпорядкованих управлінню охорони медичних закладах перебувають 1376 людей (діти – 165). Лікарні забезпечені всім необхідним для надання медичної допомоги цим хворим.

Ситуація з інфекційною захворюваністю в сумській громаді – стабільна. Спостерігається зменшення кількості нових випадків гострих респіраторних вірусних інфекцій. Інтенсивний показник захворюваності нижче епідпорогу на 35%. Минулого тижня занедужали 1320 сумчан (діти – 48%). Це на 18% менше показників попереднього тижня. Діагноз COVID-19 встановили восьми хворим, грип – 59. Госпіталізували 59 пацієнтів. Загалом лікування від сезонних недуг в умовах стаціонару в медичних закладах громади, отримують 11 дорослих (один пацієнт – на кисневій терапії) та 17 дітей (п'ятеро поміщені до реанімації, одна дитина підключена до ШВЛ). Ще 11 жителів Сумської міської ТГ лікуються в стаціонарі КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології ім. З. Й. Красовицького» (троє хворих отримують кисень вільним потоком, один – підключений до ШВЛ).

Також Олена Чумаченко повідомила, що у двох закладах тривають ремонтні роботи з облаштування укриттів, по ще одному – готується проєктно-кошторисна документація.