005.jpg

Сумська родина РУДЕНЬ, де троє братів стали на захист України та отримали важкі поранення, потребує підтримки.

Найважчих травм зазнав середній син Артем, який з початком широкомасштабного вторгнення захищав Чернігів. Після цього воював на Донецькому напрямку, де 14 липня 2022 року потрапив під обстріл. Тоді військовий отримав закриту черепно-мозкову травму, перелом ребра зліва, лівобічний пневмоторакс, забій серця і найтяжче – закриту хребетно-спинномозкову травму.

Він переніс чотири операції.

Зараз Артем збирає на дорогий нейростимулятор, який вартує 740 тис. грн та чекає на п’яту операцію. Нейростимулятор зменшить військовослужбовцю постійний біль, печіння, спастичність та дасть змогу повноцінно працювати над зміцненням м‘язів і робити крок за кроком.

Важкі поранення під час виконання військового обов’язку отримав і молодший син Максим. Він з 11 листопада 2021 року пішов на строкову службу до Національної гвардії України. З початком широкомасштабного вторгнення Максим взяв до рук зброю і став на захист Маріуполя. 10 квітня 2022 захисник України отримав мінно-вибухову травму правої руки. Далі переживав всі жахіття Азовсталі. З 17 травня 2022 року по 29 жовтня 2022 року був у полоні. Після повернення на рідну землю почалось лікування. Вже було проведено дві тяжкі операції з відновлення руки. Далі проходив реабілітацію.

Старший син Сергій з перших днів війни був у ТРО, захищав Суми та Охтирку. На даний час знаходиться на службі під Лиманом. В нього підростає семимісячна донечка, яку він не бачив уже дуже давно.

Сумська міська рада надала фінансову підтримку родині, в якій три сини відважно боронили й боронять країну від ворога. Адже в такий тяжкий час сім’ї важко самотужки сплачувати за лікування синів.

Підтримати українських захисників гривнею сумчани можуть за наступними реквізитами: 5168745115525427 Рудень Артем Миколайович. Безпечний переказ коштів (monobank.ua)