007.jpg

Сумська міська ТГ у взаємодії з Фондом «Партнерство за сильну Україну» вдосконалили та покращили надання послуг у департаменті соціального захисту населення.

Співпрацю з донором сумська громада налагодила торік за сприяння депутата Верховної Ради України Тетяни СКРИПКИ, Одним із першочергових напрямків спільної діяльності визначили соціальний захист населення.

«З метою економії коштів бюджету громади ми постійно співпрацюємо з різними благодійними організаціями, аби залучити їх до закриття нагальних наших потреб. З таким проханням ми звернулись і до Фонду «Партнерство за сильну Україну», – сказала перший заступник директора департаменту соцзахисту населення Світлана МАРИНЧЕНКО.

Результатом роботи сторін стала низка оновлень в приміщенні структурного підрозділу по вул. Харківська, 35.

«Ми розуміємо необхідність і важливість покращення соціальних послуг, особливо у зв’язку повномасштабним вторгненням, адже в громаді, зокрема, зросла кількість внутрішньо переміщених осіб, якими опікується департамент», – зазначив радник із питань відновлення Фонду «Партнерство за сильну Україну» Карен МАДОЯН.

За підтримки Фонду в рамках реалізації проєкту «Раннього відновлення» в департаменті запровадили сервіс«Електронна черга». Наразі щоденно ним користуються до 500 жителів громади. Крім цього, в процесі тестування спеціальний мобільний додаток для запису до електронної черги. Також партнери надали сантехнічне обладнання для вбиральні для відвідувачів, що пристосована для потреб осіб з інвалідністю, допомогли з облаштуванням кімнат для перебування дітей та для батьків із дітьми.

Загалом сумська громада отримала допомоги на 890 тис. грн. З бюджету Сумської міської ТГ вклали 98 тис. грн, які спрямували на необхідні ремонтно-монтажні роботи.

Представник фонду зауважив, що ті нагальні потреби, які виокремило керівництво департаменту, вони закрили повністю.

Перший заступник директора департаменту соціального захисту населення подякувала за таку вчасну та необхідну допомогу і висловила сподівання, що співпраця з фондом продовжуватиметься й надалі.