004.jpg

У Сумах запрацювала мобільна соціальна служба, яка надає допомогу самотнім літнім сумчанам та особам з інвалідністю.

Як розповіла директор КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» Інна ГАЛІЧЕНКО, мобільну соціальну службу створили, переформатувавши мультидисциплінарну команду, яка досі виконувала подібні функції. Зміни нададуть змогу розширити перелік робіт, залучити медиків і психологів, а також користуватись відповідною послугою на платній основі сумчанам поважного віку та особам з інвалідністю, що не мають права на безоплатне обслуговування.

Призначення мобільної соціальної служби – надавати соціальні послуги догляду вдома та натуральну допомогу людям літнього віку й особам з інвалідністю, які не здатні (або частково нездатні) до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги та проживають у сільській місцевості Сумської міської територіальної громади чи у віддалених районах міста.

Під час першого виїзду мобільної соціальної служби соціальні робітники, підсобник і фахівець із соціальної допомоги вдома, відвідали в селах Вільшанка та Велика Чернеччина двох підопічних «Берегині». Їм допомогли з прибиранням і приготуванням їжі, надали перукарські послуги, а також виконали дрібні ремонтно-будівельні роботи біля будинку. Принагідно місцевим жителям розповіли про соціальні послуги, які надає терцентр.