005.jpg

Начальник управління освіти і науки Неля ВЕРБИЦЬКА відвідала школу № 23, аби на її прикладі проінспектувати організацію харчування в закладах загальної середньої освіти Сумської МТГ.

За словами Нелі Вербицької, з 22 січня ним забезпечені учні 28 шкіл.

Одноразове гаряче харчування отримують 6949 учнів (44 %), із них 4574 школярів 1 – 4 класів.

У 20 школах працюють групи подовженого дня, гарячими обідами охоплено 1379 дітей.

Вартість гарячого харчування дітей пільгових категорій з-поміж учнів 1 – 11 класів становить 45 грн.

Всі діти пільгових категорій, які бажають харчуватися, 100% забезпечуються коштами з бюджету громади. Так, коштом бюджету харчується 3122 учні пільгових категорій. З них 1 – 4 класів – 1697 школярів, 5 – 9 класів – 1366 школярів, 10 – 11 класів – 184 школярі.

Безплатно харчуються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з інвалідністю, діти, батьки яких є Захисниками/Захисницями України (УБД) або загиблими (померлими) Захисниками/Захисницями України, діти із числа внутрішньо переміщених осіб, діти, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, діти з особливими потребами, які навчаються в спеціальних та інклюзивних класах, діти із малозабезпечених сімей, діти, батьки яких є учасниками бойових дій на території інших держав.

За бажанням батьків та за їхні кошти харчується 3827 дітей, самостійно приносять ланч-бокси 5434 учні. Для їх харчування організовано час і місце.

Начальник управління освіти і науки Неля Вербицька зазначила: «Спільно з міською військовою адміністрацією, міською радою ми робимо все для того, щоб харчування в закладах загальної середньої освіти було збалансованим і доступним для всіх школярів нашої громади. Не зважаючи на всі труднощі, серед яких найбільше турбують повітряні тривоги, директори шкіл, кухарі контролюють процес харчування дітей».

Попри все, підкреслила начальник управління освіти і науки, у 25 закладах загальної середньої освіти відремонтували харчоблоки, аби оптимізувати процес організації харчування для школярів.