002.jpg

У Сумах з нагоди відкриття IV зимових Юнацьких Олімпійських ігор на стадіоні «Авангард» підняли Державний стяг України та Олімпійський прапор.

Участь в церемонії підняття взяли керівник міської військової адміністрації Олексій ДРОЗДЕНКО, в. о. міського голови Артем КОБЗАР, представники депутатського корпусу, керівництво Сумського обласного відділення Національного олімпійського комітету України та спортсмени.

Юнацьку збірну команда України на IV зимових Юнацьких Олімпійських ігор представлятимуть 44 атлети
(24 юнаків та 20 дівчат) у 12-ти дисциплінах: біатлоні, гірськолижному спорті, кьорлінгу, лижному двоборстві, лижних гонках, стрибках на лижах з трампліна, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, фігурному катанні на ковзанах, фристайлі, шорт-треку. Вперше пройдуть змагання зі змішаної естафети у лижних гонках, змішані командні гонки у лижному двоборстві та два індивідуальні старти з шорт-треку на дистанції 1500 м.

Сумську область представлятимуть п’ять спортсменів: Олександр БІЛАНЕНКО-молодший та Поліна ПУЦКО (біатлон), Богдан НІКУЛІН, Софія ШКАТУЛА та Марія ПАВЛЕНКО (лижні гонки).

Начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко побажав юнацькій збірній команді України вдалих виступів та обов’язково повернутись з олімпійськими нагородами: «Спостерігаємо за виступами наших спортсменів у біатлоні та лижних гонках. Тримаємо за них кулачки. Всі ми знаємо, що українцям не позичати віри в себе та жаги до перемоги. І я впевнений, що наші спортсмени продемонструють це і на олімпійській арені».