002.jpg

Заступник начальника управління охорони здоров'я Руслана КРИГІНА під час апаратної наради при секретареві міської ради Артему Кобзарю доповіла про ситуацію в галузі та з сезонними захворюваннями.

За даними щотижневого моніторингу спостерігається підвищена захворюваність на ГРВІ, грип та COVID-19, але ситуація стабільна. Минулого тижня медики зареєстрували 1315 випадків цих недуг, що майже на рівні попереднього тижня (коронавірусну хворобу виявили у 78 хворих). Серед недужих переважали діти віком до 18 років – 713 хворих. Найбільше вірусних інфекцій зафіксували серед дітей вікової групи 5 – 9 років – 268 пацієнтів. Шпиталізували 69 недужих.

Інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ та грип становить 492,4 на 100 тисяч населення, що на 35% нижче середнього рівня інтенсивності перевищення епідемічного порогу для Сумського району (762,17 на 100 тисяч населення).

Посадовець зазначила, що галузь продовжує працювати в режимі підвищеної готовності. Підпорядковані управлінню заклади забезпечені всім необхідним для надання, відповідно до договорів із НСЗУ, медичної допомоги хворим, які лікуються в стаціонарах, а таких 1235 (діти – 155).

Секретар міської ради звернув увагу керівництва галузі на необхідність своєчасного очищення територій медичних закладів від снігу для безперешкодного пересування людей і транспорту.