006.jpg

Шестеро жителів Сумської міської ТГ пройшли курс навчання для помічників ветеранів за програмою «Організація роботи фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб».

Упродовж трьох тижнів слухачі вивчали нормативно-правову базу, посадові обов’язки та права спеціаліста з супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб, знайомились з особливостями роботи органів державної влади й місцевого самоврядування в частині забезпечення соціальних прав військових та членів їхніх сімей, навчалися нюансів документообігу, опановували необхідні цифрові навички тощо.

Серед перших дев’яти фахівців по роботі з ветеранами, що завершили навчання у межах пілотного проєкту, – шість представників Сумської міської територіальної громади.

«Два роки тому українська громада продемонструвала згуртованість зі збройними силами. І тепер важливо забезпечити подальшу підтримку наших воїнів, наших янголів-охоронців, допомогти їм повернутися до повноцінного життя, забезпечити їхні права, можливості, пільги. Саме з цим нам і допомагатимуть помічники ветеранів», – зазначив начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій ДРОЗДЕНКО.

Нагадаємо, що Сумщина – одна з десяти областей-учасниць експерименту з впровадження інституту помічника ветерана. Як повідомила головний спеціаліст відділу освітніх програм та професійної адаптації Міністерства у справах ветеранів України Ірина ПОЛОЖЕШНА, планується, поширити проєкт на кожну територіальну громаду. Посаду фахівця з супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб внесуть до національного класифікатора професій.