003.jpg

У ТРЦ «Мануфактура» до 19 червня чекають на сумчан з пропозицією позначити спеціальними наліпками на великій мапі міста місця, що викликають позитивні емоції.


Кожен житель міста – найкращий знавець його особливостей. Саме він може визначити унікальні місця, де любить проводити час та відчувати себе по-справжньому щасливим. Проект «Map Me Happy» покликаний залучити сумчан, шляхом використання інтерактивної технології (оффлайн/онлайн), до спільного картографування місць, у яких жителям затишно та комфортно.

Це своєрідний майданчик для обміну інформацією, про громадський простір між сумчанами та владою, щоб інтерактивно, весело і легко зробити спільний внесок у розвиток міста.

До «Map Me Happy» може долучитися кожен бажаючий, та відмітити на карті алеї, дахи, площі, парки, узбережжя річок, тощо. Будь-хто зможе використовувати карту для дослідження міста. Зібравши інформацію про «позитивні простори», переконані організатори, ми допоможемо іншим людям розширити межі власного сприйняття міста, а згодом долучити і до їх вдосконалення.

Перший етап проекту реалізовуватиметься в період з 11 до 19 червня, на першому поверсі в ТРЦ «Мануфактура», де кожен охочий може посприяти створенню, трансформації та збереженню в місті громадських просторів.

Спільне картографування як складова «щасливої урбаністики», надумку організаторів, допоможе вдосконаленню публічного простору міста, об'єднає городян.

За словами організатора проекту Євгена КУЗМІЧОВА, за два дні до старту вже більше 200 сумчан виявили свою ініціативу. Серед оригінальних пропозицій: облаштування біля сумських річок набережних для прогулянок та будівництво аквапарку біля озера Чеха.

Найцікавіші пропозиції сумчан будуть подані як проекти до громадського (партиципаторного) бюджету Сум. Також у планах організаторів на основі ідей сумчан розробити програму розвитку «громадських просторів / public spaces» у Сумах на 2017 – 2020 роки і подати її на розгляд депутатів міської ради.